
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υποδεχόμενη στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρίγκηπα της Ουαλίας και τη Δούκισσα της Κορνουάλης, είπε τα εξής:
«Υψηλότατε, Υψηλοτάτη,
Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση από την παρουσία σας εδώ, στον διήμερο εορτασμό των 200 ετών από την ελληνική Επανάσταση. Λόγω της πανδημίας οι τελετές του εορτασμού είχαν πιο λιτό χαρακτήρα και τόσο χθες στην Πινακοθήκη, όσο και στη συνέχεια στο δείπνο που μας κάνατε την τιμή να είστε μαζί μας, αλλά και σήμερα στην παρέλαση που είχε λαμπερό, και συγκινητικό χαρακτήρα.
Προσπαθήσαμε να αποδώσουμε τιμή σε όσα διήνυσε η Ελλάδα και σε όσα πέτυχε, χάρη και στη βοήθεια των φίλων και συμμάχων της αυτά τα 200 χρόνια. Η συμβολή της χώρας σας ήταν πολύ σημαντική στον αγώνα των Ελλήνων για ανεξαρτησία. Με την Επανάσταση οδηγηθήκαμε στη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους και στη συνέχεια, βέβαια, υπάρχει σταθερή σχέση και δυνατοί δεσμοί φιλίας μεταξύ των δύο χωρών. Είμαστε σύμμαχοι, έχουμε πολεμήσει μαζί σε δύο πολέμους και υπάρχει μια πολύ δυνατή σχέση που νομίζω ότι έχει κάθε λόγο να συνεχίσει να ενδυναμώνεται. Αλλά και σε ένα προσωπικό επίπεδο, Υψηλότατε, την προηγούμενη φορά που είχατε έρθει –έχετε έρθει πολλές φορές στην Ελλάδα- είχατε πει μια φράση που άγγιξε πολύ τους Έλληνες: «Η Ελλάδα είναι στο αίμα μου.» Νομίζω το εννοούσατε κυριολεκτικά και μεταφορικά. Όπως άλλωστε αναφέρατε και χθες, και με συγκινήσατε, με την ελληνική αναφορά σας στο τέλος της ομιλίας σας, οι σχέσεις αυτές είναι πολύ δυνατές, εύχομαι να συνεχισθούν. Σας καλωσορίζω για άλλη μια φορά και χαίρομαι που είστε εδώ».
Μετά τη συνάντηση, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνόδευσε τον Πρίγκηπα της Ουαλίας Κάρολο και τη Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα στην Προεδρική Φρουρά, όπου έγινε επιθεώρηση του τιμητικού αγήματος. Στη συνέχεια αξιωματικοί περιέγραψαν στο πριγκηπικό ζεύγος τη διαδικασία κατασκευής των ευζωνικών στολών. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας χάρισε στον Πρίγκηπα της Ουαλίας έναν ντουλαμά (πανωφόρι των Ευζώνων) σε παιδικό μέγεθος, ενώ ο Πρίγκηπας δώρισε στη Φρουρά φωτογραφία του πατέρα του, Πρίγκηπα Φίλιππου του Εδιμβούργου, με στολή εύζωνα, σε ηλικία 9 ετών.